söndag 17 juni 2018

Information gällande hantering av personuppgifter

Få har väl missat att nya dataskyddslagen (GDPR) som ersätter PUL har börjat gälla i maj i år. I samband med detta redogör vi hur föreningen hanterar personuppgiter:

Integritetspolicy och GDPR

Västkustens koloniförening är en ideell förening med intresse i att ha ett levande och välmående koloniområde. Föreningslagen i kombination med föreningens förbindelse till arrendatorn Malmö stad kräver hantering av vissa personuppgifter. Hanteringen av dessa personuppgifter vill vi föra på ett tryggt och säkert sätt. Därför har vi satt ihop detta dokument så att du som medlem lätt kan skapa dig en överblick om hur föreningen använder dina personuppgifter.

Vad är personuppgifter?

En personuppgift är varje upplysning som går att knyta till dig som person. Typiska personuppgifter är personnummer, namn och adress. Vill du veta mer om GDPRs definition av personuppgift, klicka här.

Vilka personuppgifter behandlar Västkustens koloniförening?

Västkustens koloniförening behandlar enbart personuppgifter som är relevanta för verksamheten. Dessa uppgifter är eller kan vara medlemmens:
  • Namn
  • Adress
  • Personnummer
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Stugnummer
  • Fotografi  
   
Du har rätt att när som helst begära ut de uppgifter vi har om dig, begära rättelse, överföring eller att vi begränsar behandlingen, komma med invändningar eller begära radering av uppgifter. Notera att föreningen kräver hantering av vissa personuppgifter för att kunna fullfölja de förpliktelser föreningen har jämte arrendatorn. Radering av vissa personuppgifter är på så sätt ej förenligt med fortsatt medlemskap. 

Var finns mina personuppgifter?

De huvudsakliga platserna som dina personuppgifter finns sparade på är:  
  • Föreningens medlemsregister
  • Lista över arrendeavgifter
  • Originalexemplaret av arrendekontrakt
  • Stuglista på föreningens anslagstavla
 
Personuppgifter kan förekomma på andra ställen i samband med en medlems aktivitet på eget initiativ, exempelvis i bygglovsansökningar eller inskickade frågor. Övergripande förekommer personuppgifter enbart i de fall de krävs för att kunna administrera avgiftsavisering och andra åtgärder som hör till avtalsförhållandets löpande förvaltning. Fotografier samt namn kan förekomma på föreningens egen hemsida. Dessa finns där för att skapa en trevlig stämning och en möjlighet till att visa föreningen utåt. Vill du att någon bild på dig ska tas bort, kontakta registeransvarig. 
 

Delning av dina personuppgifter

Västkustens Koloniförening delar vissa av ovanstående personuppgifter till tre externa aktörer. Dessa är:
1. Koloniträdgårdsförbundet - för möjliggörande av förbundets utskick av tidningen ”Lyckligt lottad”
2. Skatteverket – för registrering av byggnad
3. UC (uppgiftscentralen) - för kreditupplysning

Ingen annan delning av dina personuppgifter sker så länge det inte finns laglig grund för något annat.

Lagring och säkerhet

Västkustens koloniförening förvarar medlemmarnas personuppgifter digitalt samt i enstaka fysiska dokument. Enbart invalda medlemmar i föreningsstyrelsen har tillgång till dessa dokument. I samband med att du avslutar ditt medlemskap hos Västkustens Koloniförening raderar vi de personuppgifter som finns sparade om dig.

Vid frågor kontakta registeransvarig på: registeransvarig@vaskustenkoloni.se

fredag 15 juni 2018





Planerade aktiviteter på Västkustens koloni:

    

·      Kräftskiva 11 augusti

·      Loppmarknad 18 augusti

·      Informationsmöten  14 juli och 1 september
·     Städdag 1 september


måndag 4 juni 2018

Överbliven grus

Det finns överbliven grus från när boulebanan anlades. Behöver du fylla på grus på gången utanför din tomt? I så fall är du välkommen att ta från de två stora säckarna som står bakom toa-/duschbyggnaden.


lördag 12 maj 2018

Stort tack till...

...alla som kom idag på städdagen och hjälpte till med allt från ogräs, häck, målning, grillning mm.

Tack Maria för alla vinster till lotteriet!
För er som inte kunde närvara idag, kommer nya chanser⛏🔧🔨
// Karin

torsdag 10 maj 2018

Inför städdagen 12 maj


I samband med städdagen på lördag 12 maj kommer det som vanligt att finnas en större container. På grund av att den historiskt blivit väldigt välfylld redan på fredag kväll, alltså dagen innan städdagen, måste vi be er att respektera att skräpet från städdagen går i första hand.

Finns det plats för mer skräp går det att slänga detta efter städningen samt på söndagen den 13 maj. Vänligen respektera detta.

Obs! Ingen parkering inne på området tills vi är färdiga med städdagen på lördag!
Vi alla kommer att städa, sätta ny häck, måla klubbstugan etc....
Tackar för er förståelse och hjärtligt välkomna!!!

måndag 7 maj 2018

Nationaldagsfirande 6:e juni

6:e juni kl. 14.00. blir det (numer) traditionsenligt Nationaldagsfirande med musikunderhållning på trädäcket vid klubbhuset. Sångare från bl.a. Malmöoperan ger sommarens favoritsånger i vacker körtappning, instrumentalister förgyller och vi stämmer alla upp i de populära allsångerna.

Välkomna att fira nationaldagen 2018 på Västkustens koloniområde!//Johan Tötterström



onsdag 25 april 2018

Begränsad parkering pga byggmaskiner

Händer den 27 april!

Då häcken vid parkeringen som vetter mot koloni 32 och 55 måste åtgärdas,
ber vi er att INTE parkera mot den sidan (östra) från och med fredag 27/4 kl: 07.00
och framåt, då större maskiner kommer att arbeta där. Borde vara
klart under dagen.

Tackar för visad hänsyn!

tisdag 24 april 2018

Dags för gemensam städdag

Nu är våren äntligen här och det drar ihop sig till vår gemensamma städdag. Vi samlas lördagen den 12:e maj, kl 10.00😊

Det bjuds på wienerkorv med bröd, saft, kaffe med kaka. Det är svårt att tillgodose allas önskemål, därför vill vi be er som inte gillar korv att ta med egen fika/mat!

Vi hoppas och håller tummarna för en solig städdag!

Alla kan göra något, orkar man inte trädgårdsarbete, finns det andra lättare arbetsuppgifter. Passa på att lära känna varandra! Välkomna!





tisdag 3 april 2018

onsdag 28 mars 2018

Säkert vårtecken - miljöhuset öppnar den 1 april.

Vatten sätts på den 14 april. Håll utkik efter mer information.

GLAD PÅSK!

lördag 10 februari 2018

Årsmöte 2018


Torsdagen 15/3 kl. 18.00 är det dags för årsmöte. Platsen är som vanligt Limhamns Folkets Hus. Kallelser är skickade!

måndag 29 januari 2018

Kontakta styrelsen innan förändringar på stugor och inhängnader görs


Styrelsen har blivit kontaktade av kommunen som påpekat att grindar satts upp från kolonilotter ut mot Fackelrosvägen. Detta är inte tillåtet enligt det avtal föreningen har med Malmö stad och kan får allvarliga konsekvenser för föreningen. Berörda kolonister är tilltalade.

Vi önskar med detta inlägg än en gång påminna att kolla med styrelsen INNAN ni gör förändringar på stugor eller inhägnader.